De Klub

Waar? De Klub, Europalaan 2b, Utrecht
http://www.deklub.nlFullSizeRender (9)

Ik was door mijn hipstervrinden al op de vingers getikt: ‘Waaat, ken jij De Klub nog niet? Daar moet je heen!’. En terecht, want deze gastron
omie – patisserie – bar is ontzettend de moeite waard. Het is even fietsen, want De Klub zit niet in de binnenstad, maar – zoals het een echte hipsterplek betaamt – op een industrieterrein vlak na de Balijebrug bij de Croeselaan.

 

IMG_2856
Op dit terrein tref je een groot pand aan, met zomers een gezellig terras. Je fiets parkeer je tussen de kas en plantenbakken waar eigen kruiden verbouwd worden. De Klub wordt gerund drie voormalig bedrijfsleiders van De Bakkerswinkel. De open keuken met grote bar, de tegeltjesmuur waarop het menu staat geschreven, de eenvoudige inrichting en het sympathieke personeel maken samen een hele prettige sfeer!

 

IMG_2874

Op de lunchkaart vindt je soep, quiche en salade. Daarnaast is er een barhap voor €10,00. De Klub werkt volgens het eten-wat-de-pot-schaftconcept. Dagelijks kun je er een 3-gangendiner eten voor €27,50 en ieder weekend is er een ode aan een ingrediënt, stad of land. Wij genoten van de ode aan Morty Balthasar, de Iraanse eigenaar van Morty’s kaaswinkel op de kanaalstraat. Hij vierde deze week het tien-jarig bestaan van zijn winkel en was natuurlijk zelf ook aanwezig als gast deze avond.

 

IMG_2881

We begonnen met een amuse met whiskycocktail en boerenkaas, gevolgd door een Iraanse salade met baba ganoush, amandelen, abrikoos & pecorino. Daarna had ik een perfect gebakken lam en mijn wederhelft een vegetarisch alternatief: een kaas-preibeignet, beide geserveerd met Iraanse rijsttaart. Uiteraard kon een kaasplankje met kaas uit Morty’s winkel als tussengerecht (dan wordt het €32,50 p.p.) niet ontbreken. Heerlijke kazen geserveerd met stroop, dadels en knapperig vers brood. We sloten af met een heerlijk dessertbordje met een soes, baklava en stoofpeer, alle drie op een bijzondere wijze geserveerd.

Naast het ontzettend lekIMG_2894kere eten hadden we een wijnarrangement voor €18,50 met opvallend lekkere wijnen! De Klub koopt al haar wijnen bij Margaret Wines en de wijnen pasten uitstekend bij het type gerecht. Moet ik nog meer zeggen? Hiervoor wil je best een eindje fietsen en eerlijk is eerlijk: de locatie maakt ook deels de beleving. Absoluut een keertje heen gaan en zeker geschikt voor een bijzondere gelegenheid 🙂

Advertentie