La Casita del Mojo

Waar? La Casita del Mojo, Loeff Berchmakerstraat 36, Utrecht
http://www.lacasitadelmojo.nl

IMG_1743

Dit restaurantje stond al een tijdje op mijn wishlist. Een vriendin vertelde dat ze hier al twee keer voor een hele goede prijs van heerlijke tapas en wijn had genoten. Ik ben even gaan kijken om een cadeaubon voor een verjaardag te kopen en ik was direct verkocht door het temperament van de sympathieke eigenaren, Jackie en Josema. Ze zijn afkomstig van de Canarische eilanden en proberen met hun casita hele pure Spaanse tapas en Canarische specialiteiten aan de man te brengen. La Casita del Mojo zit van donderdag t/m zaterdag iedere avond vol, dus op die dagen is reserveren een must!

Hoewel het restaurant er quaIMG_1782 stijl een beetje uitziet als een cupcakeshop (veel roze, bloemen en schattige gordijntjes), eet je hier de lekkerste tapas! Het restaurantje is piepklein en toen wij er waren, werd het door meerdere Spanjaarden bezocht. Een goed teken dus! Wij hebben met vier personen genoten van een goede rode wijn, water, olijven van het huis, twee borden met koude tapas, één bord met warme tapas, brood, aardappelen en paella en een toetje met thee voor €30,00 per persoon.

IMG_1783

Het restaurantje dankt zijn naam aan een typische Canarische salsa gemaakt van koriander, olijfolie en knoflook: mojo. Wij aten deze met papas arrugadas (aardappeltjes in de schil), maar deze goddelijke salsa is ook heerlijk met brood of Manchego (kaas), of gewoon om met je vingers in te dippen 🙂 Verdere aanraders zijn de befaamde Jamón Iberico (ook wel Pata Negra), de gezoute amandelen, de croquetas de bakalao (kroketjes van kabeljauw) en natuurlijk de klassieke tortilla! Deze was ontzettend smaakvol. Volgens Jackie is de aardappel die je daarvoor gebruikt allesbepalend!

Advertentie

Een reactie op “La Casita del Mojo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s