Florent

Waar? Restaurant Florent, Visschersplein 75, Utrecht
http://www.restaurant-florent.nl/

Dit is één van de goed verstopte restaurants in Utrecht. IMG_0816
Je loopt er zeker niet zomaar langs omdat Florent naast de parkeergarage in de Springweg zit. En dat is jammer. Ik kreeg dit restaurant getipt van een collega en had er een heerlijke avond! Zelf tipte ik het restaurant weer aan een andere collega die iets zocht met vegetariërs. Onder andere door de heerlijke bijgerechten (zoals de Puy linzen of spitskool) die Florent serveert, is het ook voor vega’s een geschikte plek!

Florent heeft een paar grappige dingen die het leuk maken om er te eten. Bij de borrel serveren ze bijvoorbeeld de befaamde Flammkuchen, oftewel de Tarte Flambée die we kennen uit Straatsburg! Daarnaast serveren ze de hele avond onbeperkt plat en bruis water voor €3,50 per tafel. Sympathiek vind ik. Geen gedoe dus waarbij je speciaal moet vragen om kraanwater of juist alleen maar dure flessen Chaudfontaine op tafel krijgt. Ook is er de mogelijkheid
om voor de Chef’s special (voor, hoofd en na) voor €32,50 te gaan.

ToeIMG_0818n wij er waren, at ik de forel op een bedje van seizoensgroenten en schelpen (€17,50). Die was heerlijk. Mijn disgenoot had de
Black Angus (€17,50) die, hoewel ze gevraagd had hem medium te bakken, toch nog erg rood was. We bestelden er als bijgerechten (evergreens) gepofte puntpaprika (€3,75) en Pommes Dauphine (€3,75) bij. Ook de wijnen zijn van goede kwaliteit. Voor €4 tot €5 heb je een heerlijk glas. Ik kan de rode Tempranillo aanraden!

Het toetje was een absolute knaller! Ik ben een groot fan van citroenmerengue taartjes en deze was ‘één van de betere die ik ooit gegeten hebt. Ontzettend vers gebakken en geserveerd met zelfgemaakt framboossorbetijs.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s