Over

Wat leuk dat je een bezoek brengt aan Hillie’s keuken! Op deze pagina vertel ik je graag wat meer over mijzelf en mijn keuken.

Wie is Hillie?
Dat ben ik!  En ik ben dol op eten. Koken is voor mij één van de meest ontspannende bezigheden die er maar is! Overdag doe ik onderzoek aan de universiteit en na een dagje stilzitten en hersens kraken is er niets fijner dan koken. En in tegenstelling tot mijn onderzoek, dat soms helemaal niet wil lukken, lukt het maken van een gerecht vrijwel altijd. Verder houd ik van alles wat met eten te maken heeft: boodschappen doen (vooral op zaterdag Lombok, de Lidl en de AH afstruinen op zoek naar de beste koopjes), koken, bakken, uit eten gaan, en natuurlijk sporten. Af en toe geef ik grote diners waarin ik na een heerlijk dagje gezellig in de keuken geniet van goede wijn, veel gangen en goed gezelschap.

3AA52C45-0E35-4D7F-AB75-97EC5F7B6F3A

Wat is Hillie’s keuken?
Tja. Eerlijk gezegd heb ik geen typische keuken. Wel houd ik enorm van groenten – vleesrecepten zul je niet heel veel aantreffen op mijn blog-, van Ottolenghi, van ‘rare’ ingrediënten en van creatieve gerechten waar je snel de blits mee kunt maken. Zoals bijna alles in mijn leven, moet koken het liefst ook een beetje snel en efficiënt gaan, maar tegelijkertijd wel een uitstekend resultaat opleveren.

Waarom Hillie’s keuken?
Laat ik vooropstellen dat ik absoluut geen perfecte kokkin ben.IMG_2663
Integendeel. Ik kan gewoon heel goed stapjes volgen in een recept, ik kan goed plannen en ik houd er van om zoveel mogelijk nieuwe recepten uit te proberen. Maar veel klassieke vleesgerechten bijvoorbeeld, zijn aan mij ook niet besteed. Ook als er te veel ingrediënten in een gerecht zitten die ik niet ken, haak ik af. De veelgestelde vragen “Mag ik dit recept?” of “Hillie, weet jij nog een goed restaurantje voor als….?”, de enthousiaste reacties op mijn gerechten en reacties op mijn foto’s op Instagram hebben mij ertoe gezet om deze blog te beginnen. Gewoon, omdat ik er niet alleen heel blij van wordt om lekker voor andere mensen te koken, maar ook als mijn eters mijn gerechten graag zelf willen maken!

Advertentie

7 reacties op ‘Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s