Restaurant Luc.

Waar? Restaurant Luc., Voor Clarenburg 8, Utrecht
http://www.lucutrecht.nlIMG_2066

Dit restaurant zit alweer een jaar vlakbij biercafé Olivier, tegenover de FEBO.. Maar ik had mij was ‘ie nog niet opgevallen. Jammer, want het is een hartstikke leuke tent! Ik ben er alleen voor een diner geweest, maar je kunt er overdag ook koffietjes doen (mét lekkere taart!), ontbijten (met Eggs Benedict) en lunchen. Met de verschillende verdiepingen, spiegels op de muur en groene aankleding ziet het er mijns inziens erg sfeervol uit!

IMG_2039Wij begonnen met een hele lekkere aperitief: een hele goede gin met rozenwater, frambozen en bessen. De tent is iedere avond (behalve zondag) tot 22.00 uur geopend, dus ook een aanrader om een keer een drankje te doen! Omdat we vrij vroeg naar een concert gingen, hebben wij alleen genoten van een hoofdgerecht. Ik had een tarte tatin van pompoen, postelein en geitenkaas beignets (€16,50) en mijn disgenoot scampi’s op Aziatische wijze met koriander en chili (dagprijs). Voor erbij hadden we geroosterde vergeten groenten (€3,50), een gemengde salade (€3,50) en huisgemaakte frites met Dijon mayonaise (€3,50).

IMG_2051

Het leuke aan Luc. is trouwens dat je ook voor een driegangen (€32,50) of viergangen (€38,50) van de chef kunt kiezen! Daarnaast is de bediening relatief jong en erg enthousiast. Helaas kan ik niet vertellen hoe de huisgemaakte citroen-merenguetaart (€5,50) en de chocolade ganache met honing en rode biet (interessant!) (€6,50) smaakten, want die waren helaas niet op tijd klaar. Maar ach, een goede reden te meer om snel eens terug te gaan naar deze aanwinst voor Utrecht 🙂

Advertentie

Een reactie op “Restaurant Luc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s