Pistachepesto, plaattaart en pasta Bolognese

Eigenlijk hoort dit blog natuurlijk vol te staan met gerechten van mijn hand, maar ik moet hier één uitzondering op maken: de goddelijke Bolognesesaus van Millie. Normaal ben ik in de weekenden niet uit mijn keuken weg te slaan, maar voor deze zeer smakelijke saus sta ik het fornuis graag af! Deze moet lang opstaan, maar is het wachten meer dan waard. En zoals voor veel gerechten geldt: hij wordt beter met de dag!

Mijn beste vriendin uit Londen tipte me het kookblog van Anna Jones en ik lunchte deze week met haar groene quinoasalade met zelfgemaakte pistachepesto: heerlijk! Deze blog blijf ik volgen en je zult dus nog meer recepten van haar langs zien komen.

Verder heb ik zowel een zeer gemakkelijk en snel als een wat meer bewerkelijk recept toegevoegd aan deze blog. Het eerste betreft het recept voor een heerlijke ovenschotel met vis, doperwten en zoete aardappelpuree van Jamie Oliver. Ideaal voor een grote groep! Het laatste is een hele goedkope en simpele rode linzensoep met lekker veel koriander (ik ben een liefhebber) die je echt qua smaak positief verrast!

Dit weekend hadden we trouwens een huiskamerconcert bij onze buren volgens potluck-concept waarbij iedereen wat mee moest nemen. Hiervoor heb ik een hele gemakkelijke plaattaart met brie, witlof, rode ui & honing gemaakt. Ook een goed idee om een keer als hapje voor bij de borrel te maken 🙂 Zaterdag heb ik gegeten bij restaurant Luc. in Utrecht. Een gezellig, relatief nieuw restaurant vol lekkere gerechten op de kaart!

IMG_1979IMG_1967 IMG_1981IMG_2066

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s