Spruitjes! En meer..

Spruitjes? Brrr, vroeger moest ik er niet aan denken. En met mij vele kinderen, denk ik. Wellicht had het er mee te maken dat mijn moeder de spruitjes ‘gewoon’ kookte. Maar sinds een paar jaar heb ik spruitjes herontdekt. Door ze in de oven te roosteren, of door ze te combineren met andere lekkere ingrediënten smaken ze hartstikke lekker!

Deze week maakte ik onder andere een spruitjesclafoutis, die zowel als hoofdgerecht als als voorgerecht erg geslaagd is! Ook de romige spruitjessoep was een succes! Dit voorgerecht maakte ik voor een etentje met vrienden, met als hoofdgerecht een eendenborst met bramensaus en met een limoncellotiramisu toe.

Verder wil ik heel graag twee hele lekkere salades met jullie delen! De eerste is mijn all time favorite: pompoensalade met zongedroogde tomaatjes en Hüttenkäse. Very easy and very tasty. Maar ik vind eigenlijk gewoon alles met pompoen heerlijk. De andere salade is meer bijzonder en kun je goed als vegetarische hoofdmaaltijd eten: quinoa met muhamarrasaus en gegrilde avocado. Ik had nog nooit warme avocado gegeten en dat smaakt echt anders dan gewone avocado! Aanrader om ‘m te grillen: helemaal in combinatie met de muhamarrasaus, gemaakt van gegrilde paprika’s en geroosterde walnoten.

Ohja, en mocht je nog een keer ene dagje naar Groningen gaan: bij Britta hebben ze de lekkerste taarten en bij Pernikkel moet je zijn voor lunch 🙂

Fijn weekend!

IMG_2089-1IMG_2169  IMG_2137-0IMG_2090

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s