Lot en de Walvis

Waar? Lot en de Walvis, Haven 1, Leiden
http://www.lotendewalvis.nl/

IMG_5071In de haven van Leiden, vlak achter de Zijlpoort, vind je Lot en de Walvis. In  wat een voormalig boothuis lijkt te zijn, vind je nu een mooi en knus ingericht restaurant. Helaas woon ik zelf niet in Leiden, want dan zou dit mogelijk wel eens mijn nieuwe lievelingsplek kunnen worden voor borrels, ontbijtjes en lunch! Overigens kun je de hele dag ontbijten bij Lot en de Walvis: leuk detail. Wij begonnen de avond met een heerlijk Leids biertje van Brouwerij Pronck (de IPA is heerlijk).

IMG_5062

 

Verder staat er zoveel lekkers op de kaart, dat je bij je eerste bezoek het overzicht even kwijtraakt (dat had ik in ieder geval). Aan borrelhapjes heb je in ieder geval genoeg keus! En diezelfde borrelhapjes kun je overigens ook als voorgerecht bestellen. Wij hadden een hele borrelplank vol (That’s a Lot, €14,50), maar ook de manchego met vijgenjam is heerlijk (€7,00).

IMG_5076
Het eten is verder prima. Iets meer sophisticated dan in een eetcafé, maar niet bijzonder culinair. Jammer is bijvoorbeeld dat je geen groenten of salade als bijgerecht krijgt. Vooral de zeebaars met gepofte groenten (€18,50) was erg lekker. Mijn vegetarische disgenoten waren te spreken over de ovenschotel van aubergine (€14,50). Het toetje was een feestje (alleen al omdat ze spekkoek hadden!) met een plank vol lekkernijen (Lot’s of Choice, €8,50)

 

 

Advertentie