Snickersrepen

Ik had nog een idiote voorraad aan pinda’s in mijn kast liggen sinds mijn terugkomst uit China, omdat ik heel enthousiast gongbao chicken (kip met nootjes) wilde maken.. Daarnaast had ik een enorme voorraad aan pure chocoladeletters van Sinterklaas.. Dus bedacht ik een reep te maken van pinda’s en pure chocolade, geïnspireerd door de Snickerkakka die ik in Zweden veel zag. In het koude Scandinavië eet men deze repen voor de energie die ze geven. Deze reep is ook echt een beuker, maar ideaal voor als je gaat duursporten of even power nodig hebt!

NB. Deze repen zijn glutenvrij! 

IMG_4626

Bereidingstijd: 20 minuten (+ 30 minuten wachten)

Materiaal:

  • een springvorm (liefst vierkant, maar rond kan ook)
  • een pan
  • een keukenmachine

Ingrediënten (voor circa 20 stuks):

  • 250 gram ongezouten pinda’s
  • wat zout
  • 60 gram honing
  • 1 el kokosolie
  • 170 gram chocolade

Bereiding

Rooster de pinda’s in een pan, schud ze af en toe goed door en wacht tot ze iets gekleurd zijn. Hak vervolgens de pinda’s, samen met een goede snuf zeezout, fijn in de keukenmachine. Niet te fijn overigens, want een beetje bite is wel lekker.

Verwarm de honing met daarbij een goede eetlepel kokosolie. Voeg hier de pinda kruimels aan toe, roer goed door zodat alles ‘nat’ is.

Bekleed ondertussen je bakblik met keukenpapier. Verdeel het pindamengsel in het bakblik en leg daar nog een stuk folie/bakpapier op zodat je het goed kunt aandrukken! Zet even in de koelkast om af te koelen.

Smelt de chocolade au bain marie en giet dit over het iets afgekoelde pindamengsel. Zet het geheel in de koelkast voor ongeveer 20-30 minuten. Snijd er vervolgens blokjes, puntjes of andere stukjes uit en genieten maar! Je kunt ze daarna goed bewaren in een luchtdicht bakje met deksel in de koelkast.

NB: Mocht het langer dan een uur in de koelkast staan voordat je het gaat aansnijden, haal het dan 15-20 min eerder uit de koelkast. Op deze manier kunnen de repen iets op temperatuur komen en breekt de chocolade niet wanneer je snijdt.

Bron: http://www.beginspiration.nl/

Advertentie