Bazar

Waar? Bazar, Witte de Withstraat 16, Rotterdam
http://www.bazarrotterdam.nl FullSizeRender (6)

Bazar noemt zichzelf een wereldeethuis en je waant je in het restaurant vol gekleurde lichten, mozaïeke tafeltjes en kleurrijk servies inderdaad in Istanbul, Marrakech of elders in het Midden-Oosten. Ik vind dit een ideale plek om voor een hele prettige prijs lekker te eten. De gerechten zijn niet super geavanceerd, maar gewoon precies wat je er van kan verwachten. Dit restaurant is ook heel geschikt voor grote groepen, want op de twee verdiepingen is er veel plek.

De meeste gerIMG_1573echten zijn afkomstig uit Noord-Afrika of het Midden-Oosten. Wij waren met vijf man klaar voor €130,00, inclusief biertjes, nagerechten (om te delen, want we zaten echt te vol van de schotels) en fooi. Wij begonnen met Abdhul’s voorgerecht en Irfan’s voorgerecht (beiden €5,95 p.p.). Dit zijn grote borden met allemaal verschillende hapjes. Ideaal om te delen! We aten onder andere humus, Turks brood, zaalouk (een mega lekkere salade van aubergines, knoflook en tomaat) en sigara boregi (sigaren van filodeeg, gevuld met witte kaas en munt) en falafel.

IMG_1544Als hoofdgerecht was vooral de Royal Perzian Lamb (€10,90) de winnaar. Dit is een stoofpannetje met lamsvlees, kikkererwten en amandelen, geserveerd met witte rijst. Ook de kalfskofte, gegrild kalfsgehakt met pistache en vijgen, geserveerd met gefrituurde aardappelen (€12,50) is een aanrader. Aan de vegetariërs onder ons wordt ook goed gedacht. Op de kaart staan drie grote vegetarische gerechten. De Mosamma, een ovenschotel van aubergine, aardappel, tofu, kaas, hazelnoten en tomaat (€9,90) was erg lekker!

Tot slotIMG_1572 kan ik het fantastische nagerecht niet onvermeld laten. Wij deelden de baklava (€3,90), mierzoet en met pistachenootjes, zoals ‘ie hoort! De baklava werd geserveerd met verse dadels en een soort suikerspin. Heerlijk!

De Witte de Withstraat is trouwens een mega gezellige borrelstraat in Rotterdam! Als je vanaf het station komt lopen, zie je aan weerszijden allemaal leuke terrassen. Schuin tegenover de Bazar zit trouwens Proeflokaal Reijngoud. Hier hebben ze goddelijke bourgondische bitterballen en heerlijke Flammkuchen. Een aanrader om de avond mee te starten!

Advertentie

Een reactie op “Bazar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s