Falafel, courgetti, tapas & meer!

Tijd voor een update! Dit weekend was nogal druk, want Maud vierde het tweede deel van haar 21 diner in ons huis. Over het Turkse diner dat ik voor haar en haar vrienden kookte, lees je snel meer! Maar eerst even een weekoverzicht.

Zowel dinsdag als donderdag had ik ’s avonds plannen en weinig tijd om uitgebreid te koken. Eén van ‘mijn’ klassiekers bood de oplossing: makreelnasi! Officieel is dit niet mijn klassieker, maar die van mijn oud-huisgenoot Karel. Het fijne van dit gerecht is dat je véél kunt maken en dat het hartstikke vullend is. Omdat het zo heerlijk nazomerweer was deze week, heb ik meerdere dagen op ons balkon kunnen lunchen met een super lekkere zelfgemaakte falafel met een salade van gegrilde groenten en courgetti met zalm, avocado en augurkjes. De eerste lunchsalade kost wat tijd, dus die maak ik meestal op zondag, maar de laatste staat echt binnen 5 minuten op tafel. Het enige dat je nodig hebt is een spirelli (spiraalsnijder).

Vrijdag wilde ik rond 18.00 uur nog even van de laatste zonnestralen genieten, maar een plekje in de zon bleek nog niet zo gemakkelijk te vinden. Uiteindelijk hebben we een vrijmibo gedaan bij BROEI op de Oosterkade. Leuke plek, lekkere wijn en ditto brood met dip! Zondag bezocht ik met vrienden eindelijk La Casita del Mojo. Hier wilde ik al een tijdje naartoe. Niet alleen omdat het eten goed en betaalbaar scheen te zijn, maar ook omdat de eigenaren Jackie en Josema – een echtpaar afkomstig van de Canarische eilanden – heel gezellig en temperamentvol zijn en het er uitziet als een huiskamertje! Ik was met echte Spanje-kenners en zij waren, net als ik, erg te spreken over de tapas. Aanrader dus!

IMG_1632IMG_1618 IMG_1788IMG_1782

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s