Oostenrijks avondje!

Gisteravond aten we met vrienden die net zo dol zijn op wintersport in Oostenrijk als wij, dus ik besloot me aan de Oostenrijkse keuken te wagen! Tijdens de koffiepauze op de berg gaat er natuurlijk niets boven een apfelstrudel, dus het toetje was snel gekozen. Ook wilde ik al heel erg lang een keer zelf knödels maken. Dit is eigenlijk niets anders dan een deegbal gemaakt van brood of pastadeeg, gecombineerd met hartige of zoete ingrediënten. Op de piste goed voor lunch, maar deze zomer at ik ze met spinazie en botersaus in Oostenrijk als hoofdgerecht; ook verrukkelijk!

Ik vond een traditioneel Kitzbüheler Alpen (één van mijn favoriete skigebieden) recept voor een zogenaamde ‘Knödel Dreierlei‘: een combinatie op drie knödels op je bord. Eén met spek, één met spinazie en één met kaas. Serveren met een botersausje en wat geraspte kaas en klaar is kees! Omdat ik een groot voorstander ben van véél groenten, heb ik als voorgerechtje een Oostenrijkse pompoensoep geserveerd. Normaal maak ik pompoensoep met kokosmelk en kaneel, maar deze variant is nog hartiger, doe aan het begin wat spek mee te bakken. Het enige dat je nodig hebt om deze Oostenrijkse avond compleet te maken is Weizen en schnaps 🙂 Einen guten Appetit!

IMG_1650IMG_1652  IMG_1654IMG_1779

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s