Eten voor onderweg!

Ik ben net terug van een heerlijke week skiën waar we de goede traditie hebben om al ons eten zelf mee te nemen (toegegeven, we zijn een beetje gek.. Maar het loont echt!) Ook de lunchpakketjes voor de heenreis zijn van groot belang. Eigenlijk zit je acht uur lang stil en eet je vooral uit verveling… (behalve de chauffeur dan, die heeft krachtvoer nodig) maar soit. Hierbij wat inspiratie: gemakkelijke gerechten voor in de auto, op de boot, op de wielrenfiets of gewoon voor tijdens de picknick 🙂

Ideaal zijn altijd de havermoutmuffins vol lekkers. Lekker voedzaam door de havermout en banaan; lekker zoet door de toevoeging van dadel, abrikoos en rozijnen! Voor de ultieme powers is trouwens de zelfgemaakte snickersreep ideaal: een goede combinatie van zoute geroosterde pinda’s, zoete honing en pure chocolade! Deze reep is wel enorm vullend, dus voor iedereen een klein blokje volstaat!

Ik vind brood altijd redelijk saai en varieer daarom graag met andere hartigheden. Deze keer maakte ik een omeletwrap gevuld met rucola, feta, tomaat en komkommer. Net even iets anders dan een broodje met ei en goed vullend! Ook heel lekker is deze paprikaquiche die je gemakkelijk in talloze vierkantjes snijdt. Het is voor onderweg natuurlijk belangrijk dat een kies lekker stevig en solide is en bij dit recept is dat gegarandeerd!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s