Februari al forno

Ik heb tegenwoordig niet zozeer minder tijd om te koken, maar wel minder tijd om deze blog up-to-date te houden. Alle toppers van februari verzamel ik dan ook even in deze blog!

Begin februari was ik jarig en trakteerde ik op de goddelijke dadeltaart en de appeltaart die altijd succes garandeert. Ze waren zo succesvol dat ik zelfs twee collega’s zover heb gekregen dat ze zelf de dadeltaart zijn gaan maken 🙂 ’s Avonds kwam mijn familie eten en maakte ik een heerlijke vegetarische lasagne en een variant met drie verschillende soorten vis (ook altijd een succesnummer).

Op Adriaan’s verjaardag hebben we gezellig gegeten bij Lot en de Walvis in Leiden. Echt een aanrader voor een avondje in een mooi en knus ingericht ‘havenrestaurantje’ met meer dan genoeg lekkers op de kaart voor hen die niet van vis houden.

Op Valentijnsdag kookte ik een drie-gangendiner … voor collega’s bestaande uit bietencarpaccio, risotto van gerst met butternutpompoen en salie en de befaamde citroen-meringuetaart! De risotto is echt heerlijk en ontdekte ik door een vriendinnetje, samen met deze fantastische Finse bessentaart gemaakt door haar Finse huisgenoot en een zelfgemaakte Vlaamse soufflé van kaas na. Die maak ik binnenkort!

Verder heb ik twee nieuwe gerechtjes ontdekt om mee te lunchen: frittata caprese en broccoli-eimuffins met geitenkaas: beide een aanrader en super snel gemaakt.

Ik sluit af met een nieuwe creatie: vegetarische burgers! Voor een avondje dansen en feesten wilden de gebroeders Milders graag stevig eten, maar wel vegetarisch. Deze bietenburgers zijn dan de uitvinding en waren echte ‘beukers’ (komt door de kikkererwten en havermout)! Heerlijke combinatie van zoete biet, zoute halloumi, vettige avocado en scherp rucola. Ik heb er pastinaakfrietjes bij gemaakt, maar alles is mogelijk natuurlijk.

Tot in maart!

Advertentie

Een reactie op “Februari al forno

  1. En vergeet ook niet dat de dadeltaart vervolgens door weer een andere collega is gemaakt die ‘m van mij had geproefd! Die van haar was ook goed gelukt, dus het recept is goed te volgen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s