Pistache, rozenwater, saffraan & salie

Tijd voor weer eens een update! Ik heb na het kerstdiner niet stilgezeten en het wordt hoog tijd dat ik deze verrukkelijke gerechten met jullie deel 🙂

Allereerst een paar heerlijke hapjes: bietenhummus en pistachedukka. Twee goddelijke dips voor bij de borrel en weer nét even anders dan anders. Beide gerechten komen uit het boek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Dat had ik zeker al een jaar in de kast staan, maar ik heb het deze kerstvakantie helemaal herontdekt (heerlijk, om urenlang te bladeren in kookboeken).

Twee andere toppers komen ook uit zijn boek: de winterfrittata en de zoete aardappelgratin met pinda. Het eerste is eigenlijk een veredeld omelet, maar dan vol heerlijke wintergroenten die een mooi kleurenpalet opleveren: biet, sjalot, wortel, pastinaak, en ga zo maar door. En ben je dol op pindakaas of satésaus? Dan moet je absoluut de zoete aardappelgratin maken. Een ongelofelijk lekker gerecht voor een luie zondagavond. Zelf ben ik niet zo een pindafanaat, maar ook ik vond ‘m heerlijk!

De afgelopen weken had ik twee etentjes bij mij thuis en daarvoor heb ik weer wat nieuwe gerechten uitgeprobeerd. Eén combinatie is – al zeg ik het zelf – heel erg goed: de kruidige pastinaaksoep met appel als voorgerecht, gebraden kip met saffraan, kaneel en hazelnoten van Ottolenghi als hoofdgerecht en de meringue met pistache en rozenwater als nagerecht: smullen! Geen zin om meringue te maken? Dan zou ik absoluut voor de citroenpuddinkjes met saliekoekjes gaan. I love salie, dus helemaal objectief ben ik niet, maar dit toetje werd zeer lovend ontvangen! Groot pluspunt is bovendien dat je heel veel saliekoekjes bakt en die niet allemaal voor het toetje gebruikt, dus ook die weken erna is het genieten 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s